Personal Training

Individuele, één-op-één training voor maximale vooruitgang. Alles staat in het teken van uw persoonlijke doelstellingen. Alle aandacht, zowel planmatig als technisch gaat naar u, waardoor de kans op blessures klein is en het rendement van uw training groot.  Ervaren Personal Trainers helpen u uw doel te behalen. Of u nou wilt afvallen, fit wilt worden, spiergroei realiseren of optimale prestaties wilt behalen.
 

Wat doet de personal trainer?

Een personal trainer is meer dan alleen je sportbegeleider. Hij heeft samen met jou jouw doelstellingen helder en heeft een plan om deze doelstellingen te behalen. Daarnaast wordt je beginsituatie bepaald zodat ook je vorderingen in beeld komen.  Je krijgt een oefeningen-overzicht waarop ook wordt bijgehouden wat je maximale gewicht/herhalingen/series zijn. Zo train je altijd op jouw eigen niveau.

Je personal trainer bereidt netjes iedere training voor en zorgt op die manier dat je plan altijd klopt. Alle rust- en arbeidsverhoudingen zijn op elkaar afgestemd en het aanbod in oefeningen is variërend. Dit is natuurlijk heel belangrijk, vooral voor de langere termijn. In je rust zet je trainer voor jou de volgende oefening alvast klaar, zodat jij daar zelf niet mee bezig hoeft te zijn. (Lekker toch? ?)

 

Voeding

Goed eten is een voorwaarde om optimaal rendement te halen uit de inspanningen die je hebt verricht in de sportschool. Maar wat is goed eten? Hier gaat het vaak mis als het gaat om gewichtsbeheersing of een gezondere levensstijl te ontwikkelen. Je bespreekt met je personal trainer wat jouw lichaam nodig heeft als basisvoorziening, maar ook wat er nodig is om je lichaam te laten herstellen en sterker te worden na de trainingen. Daarnaast bekijk je samen voeding er past bij jouw eetgewoontes en persoonlijke voorkeuren. Want gezond leven is leuker en makkelijker vol te houden als je eten lekker is en goed bij je past. 
 

Mentale ondersteuning

Trainen betekent dat je van tijd tot tijd diep moet gaan. Hoe dieper je kunt gaan, des te meer resultaat. Dit is echter niet altijd makkelijk. Soms heb je gewoon wat extra (externe) motivatie nodig om die extra paar herhalingen te kunnen doen.
 

The last three or four reps is what makes the muscle grow. This area of pain divides the champion from someone else who is not a champion. That's what most people lack, having the guts to go on and just say they'll go through the pain no matter what happens.

Quote by Arnold Schwarzenegger
 

Meten is weten!

lichaamssamenstelling wordt duidelijk door een bodyscreeningHet is natuurlijk super als je door al je inspanningen vet verliest. Je bent gezonder gaan eten, je beweegt meer. Je voelt je ook fitter. Tot... het moment dat je thuis op de weegschaal gaat staan. Bah! Er is bijna niets veranderd. Is al die moeite dan voor niets geweest? Dat kun je alleen zeker weten als je meer weet over je lichaam. Jouw personal trainer kan samen met jou een start screening maken van je lijf. Je meet dan o.a. je startgewicht, maar ook je vetpercentage, je BMI, je lichaamsvochtgehalte, spiermassa én je botmassa. Op die manier krijg je toch een iets beter beeld van hoe jouw lichaam is samengesteld. En dus kun je ook beter zien of al die inspanningen iets voor je doen. Want spieren zijn bijvoorbeeld zwaarder dan vet. En als je bent aangekomen in spieren, terwijl je vetmassa kwijt bent geraakt, dan zijn er hele positieve veranderingen in je lichaam gaande, terwijl jij misschien - gebaseerd op je totale gewicht - dacht dat er niets gebeurde. 

Daarnaast kunnen we ook zien waar de vet en spiermassa zich voornamelijk bevind, zodat je gericht kunt trainen op bijvoorbeeldd een gelijkmatig presterend lichaam, of juist rompversteviging etc. etc.

 

Veiligheid

Fitness is de meest effectieve manier om snel gewenste veranderingen aan te brengen in het menselijke fysiek. Echter door het werken met gewicht kunnen dingen ook serieus misgaan als je techniek niet goed is, en je niet weet wat je precies aan het doen bent. Je personal trainer weet dit. Hij wijst hij je op de gevaren van een slechte techniek en leert je de oefeningen technisch goed te doen en corrigeert je als het even niet goed gaat. de kans op blessures en klachten is daardoor veel lager dan als je zelfstandig gaat sporten.
 

Waar vinden de trainingen plaats? 

Het meerendeel van onze trainingen wordt gedaan in onze eigen fitness/trainingsstudio aan de Oliemuldersweg 97, in de Oosterparkwijk in Groningen. We hebben hier alles wat nodig is om jouw doelen zo goed mogelijk te behalen.  Een groot voordeel van deze eigen ruimte is de privacy maar, ook de vrijheid om alle toestellen en materialen te gebruiken zonder wachttijden, zoals je wel hebt in een commerciele sportschool. Meer weten over onze Personal Trainingsstudio in Groningen?

Hiernaast is er ook een samenwerking met de fitness in Warten. 
Verder kan er natuurlijk altijd voor gekozen worden om trainingen op een andere locatie  te doen. Zo kunnen we in bepaalde situaties zelfs bij u op het werk, thuis of ergens anders langskomen, met de benodigde materialen om de training tot een succes te maken. 


Wat kost personal training?

Voor personal training hanteren wij een uurtarief van 45,- euro. Dit is zowel in onze trainingsstudio in Groningen als in de fitness in Warten. De meeste trajecten duren minimaal 8 weken, waarbij u zelf bepaalt of u 1, of meerdere keren per week traint.  Ook de lengte van je eerste termijn bepaal je in overleg bij de start van je begeleiding.

 

Voor wie is Personal Training geschikt?

Personal training is geschikt voor iedereen. Iedereen heeft baat bij persoonlijk en goede sportbegeleiding. Er zijn natuurlijk wel situaties waarin het dringender aan te raden is om met een personal trainer te werken.  Maar of je nou wilt afvallen, fitter worden, spieren wilt krijgen, of het sporten wilt leren zodat je zelf verder kunt. In alle gevallen zal je resultaat optimaler zijn als er intensieve en specifieke belgeleiding is.  Ook leeftijd is geen belemmering. Wel is het met klem aan te raden om goede persoonlijke sportbegeleiding in de arm te nemen als je wilt gaan sporten op hogere, of juist op jonge leeftijd.
 

Ben je na het lezen van deze tekst klaar om te starten ðŸ’ª  of wil je eerst eens kennismaken en gelijk onze studio in Groningen bekijken?

Neem dan contact met ons op via ContactFacebookInstagram of per telefoon via 06-25555852.  We horen graag van je! 

Team Personal Training Noord

Onze trainingsstudio in de OosterparkwijkDe krachtruimte van onze trainingsstudio in de Oosterparkwijk, aan de Oliemuldersweg in Groningen.

Contact

Personal Training Noord 
Oliemuldersweg 97
9713 VB
Groningen
06-25555852