WINST tijdens Expeditie Oosterpark

De helden van team Paradijselijke Moestuinen & Personal Training Noord

In de vooruitzichten leek het de hele week mooi weer te worden op zaterdag 6 juli, maar toen Team 'Paradijselijke Moestuinen & Personal Training Noord (ja we weten het; die combi had korter gekund, maar zo vonden we het mooi! :) aankwam op de Resedastraat 2a in de Oosterparkwijk, duurde het niet lang voordat het begon te regenen. Dat was even een domper voor iedereen die Expeditie Oosterpark bezocht.

Expeditie Oosterpark overigens, is het prachtige evenement dat het Wijkteam Wij Oosterparkwijk organiseerde ter ere van het 100-jarige bestaan van de Oosterparkwijk. Met als doel de bewoners én alle bedrijven en organisaties in de wijk dichterbij elkaar te brengen. Gelukkig klaarde het weer na een korte opschorting op en kon er begonnen worden aan de spelen. Er waren 6 onderdelen, te noemen: Laser Game, Archery Tag, Vier op een rij, Jenga Teamwork-XL, Mastermind Quest en Stormbaan Estafette.

Team PMPTN, bestond uit Karin Ploegstra, Martien Hendriks, Erwin Grose, Jac Bekkema, Esther Noordhuis, Ridero Strijdhaftig, Sean Maduro, John van Duinen en Paul Bos en speelde tegen het geduchte team van het JOP. Met 3 gewonnen en 3 verloren spelen hing het af van o.a. de performance van andere teams uit onze poule of we door konden naar de volgende ronde. Het geluk was aan onze zijde en dus konden we uiteindelijk gaan strijden om de finale plaatsen. Met ziedende snelheden en een spanning die te snijden was bepaalde winst in een estafette-race op de stormbaan uiteindelijk onze plek in de finale.

Ook in de finale, waarin we Archery Tag tegen 'De Mexicaantjes' speelden werd een tactiek besproken en soepel uitgevoerd. 1 persoon zorgde voor de aanvoer van pijlen en de rest schoot deze vanuit hun beschutting op het doel van de tegenpartij. Het beloofde een spannende partij te worden, temeer omdat de Mexicaantjes besloten voornamelijk te schieten op hun tegenstander en juist het doel links te laten liggen. Maar uiteindelijk in een lange en zenuwslopende afvalrace schoot Sean Maduro het laatste doel uit de houder en kroonde zichzelf en zijn PMPTN teamgenoten tot kampioenen van de dag. Wat een glorie!

Er werd gestreden om de eer, met plezier als enig winstoogmerk! Maar dat de JUMBO Supermarkt aan het Linnaeusplein een Barbecue voor 60 personen beschikbaar had gesteld als hoofdprijs, daar zijn we achteraf niet verdrietig om :)

Ook wat betreft het doel van Wij Oosterpark, om mensen in de wijk tot elkaar te laten komen zeggen we dat het zeker een geslaagd evenement was. We hebben nieuwe vrienden gemaakt en wellicht komen daaruit ook weer nieuwe samenwerkingen. Iedereen heeft zich van zijn of haar beste kant laten zien en het was hartstikke gezellig!  En volgend jaar? Ja, als er weer zo'n feest gehouden wordt zullen wij er zeker bij zijn om onze titel te verdedigen ;)

Er zijn een aantal foto's gemaakt tijdens het evenement. Deze kunt u vinden op de Facebook pagina van Personal Training Noord. (Aanrader ;)

Contact

Personal Training Noord 
Oliemuldersweg 97
9713 VB
Groningen
06-25555852